Търсене

Домашна миксология

Ако и ти пишеш честичко „рецепти за коктейли“ в Google и любимият ти бар е на балкона у дома, то е време да поговорим за правилните чаши, в които да сервираш глътка свежест. Събрахме за теб селекция от оригинални бар аксесоари, с които да се поглезиш след дългия работен ден, да почерпиш шумна компания или да зарадваш приятел.

Подходящите чаши вдигат нивото не само на презентацията, но и на изживяването за теб и твоите гости. Формата им ще ти подскаже как да ги държиш, което директно се отразява на температурата на напитката. Някои модели пък са проектирани за повечко лед или с цел да съхранят и подобрят аромата на любимото ти питие.

Highball

Highball е всяка напитка, приготвена с концентрат и приблизително два пъти повече безалкохолно, която сервираш с много лед и можеш да смесиш директно в чашата. С други думи, високите и тесни highball чаши са топ избор за любими вкусове на лятото – мохито, водка със сода, лонг айлънд и класиката – джин с тоник. 

Coupe

Отпиваш, присвиваш очи, и мигът вече е друг – киселината на лимона се разсейва, а слюнчените ти жлези, призовани да неутрализират врага, все още са готови за битка.

Любимата Маргарита правим в чаши coupe. Горната им част е по-широка, за да можеш лесно да минеш с лайм по ръба, а после да направиш емблематичния пръстен от сол. С тънкото столче пък ще опазиш коктейла студен по-дълго.

Lowball

Чаши с широко гърло, плътно стъкло и дебела основа? Lowball в България най-често наричаме “чаши за уиски”. Те са идеални за негрони или друг коктейл с високо алкохолно съдържание или любимия ти концентрат с малко лед. Дебелата база пази температурата на напитката и забавя топенето.

Flute

Преди повече от 300 години балончетата във виното се считали за вулгарни. Легендата разказва, че бенедиктинският монах Дом Пиер Периньон открил шампанския метод за производство на пенливи вина и положил много усилия да контролира процеса на ефервесценция.

Днес пенливите вина съпровождат някои от най-хубавите поводи в живота ни и е добре да ги уважим с качествени чаши тип “флейта”.  Тяхната форма и малка повърхност ще запазят карбонизацията, ще намалят кислорода и ще запазят вкуса и аромата на виното. На дъното на добрите чаши ще намериш малки вдлъбнатини, които да спомогнат за образуването на повече мехурчета.

Продукти

Original price was: 96лв..Current price is: 82лв..