Търсене

Ucon Acrobatics

Брандът Ucon Acrobatics e дете на берлинските улици. Създаден през 2001 г., той представя минималистични раници и чанти с интелигентни и красиви детайли, които радват дори и най-взискателните дизайн фенове.

Градско вдъхновение

Общата страст към скейтборда и движението сближава основателите на Ucon Acrobatics Йохен Смуда и Мартин Фюсенегер още като деца. Йохен е талантлив атлет и кара скейт професионално, а Мартин се изявява като негов личен фотограф. Пътуват много в постоянно търсене на интересни градски кътчета, в които да заснемат красиви кадри.

“Обичаме градската гъвкавост, смесицата от култури и малките детайли от ежедневието. Искаме да утвърдим Ucon Acrobatics като марка, която съчетава минимализъм и функционалност по най-красивия начин. “

Смяна на курса

Едва ученици, Йохен и Мартин стартират своя бранд като първоначално се концентрират върху това, което познават най-добре – създават дрехи, подходящи за скейт. Разпространяват ги от град на град в магазините на познати, които срещат по време на състезанията, в които Йохен участва. Не след дълго обаче става ясно, че функционалните раници на Ucon са продуктът, с който печелят сърцата на вярна и широка публика.

Водоусточиви и сигурни

Моделите на Ucon са изработени от водоусточйиви материали, за да издържат на твоите приключения на открито и да запазят вещите ти невредими. Серията Stealth използва екологичен текстил от рециклирани PET бутилки с водоустойчиво TPE покритие. Той е веган, безвреден и практичен.

Практичен дизайн, който се движи с теб

Всички раници на Ucon acrobatics отговарят на международните изисквания за ръчен багаж, така че можеш да ги вземеш със себе си на борда на всяка авиокомпания. Създадени с идеята да се движат с теб, моделите притежават гъвкави детайли и ципове и джобове с бърз и лесен достъп. Раниците идват с мек вътрешен джоб за лаптоп, изработен от рециклиран неопрен. За дребните вещи са предвидени малки джобове от рециклирана еластична мрежа.

 

Устойчив избор

Първите модели на Ucon Acrobatics са памучни чанти и раници. С времето брандът развива своята концепция и се отказва от памука заради лошите земеделски практики, употрябващи тежки пестициди и много вода. Днес основният материал е текстил от рециклирани PET бутилки. Компанията партнира с най-голямата нестопанска организация за защита на животните – PETA, а проследяването на устойчивостта на целия си процес на работа поверява на швейцарците от MyClimate.

Продукти

No products were found!