Търсене

Matthew Calvin

Британският дизайнер Матю Калвин има таланта да пресъздава съвременната и динамична женственост с фини линии от сребро и злато. Разчитаме на него за деликатни бижута, изработени с чудесно отношение към детайла и поднесени в красиви, минималистични опаковки.

Матю Калвин и Hatton Garden

Макар и млад, Матю Калвин е живял в три от най-магнетичните европейски града – Барселона, Париж и Лондон. Неслучайно, днес неговото студио можем да намерим в района на Hatton Garden в Лондон – място с богата история, което е известно с множеството ателиета на бижутери и търговци на скъпоценности.

Качествени материали, вплетени в непреходен дизайн

Матю започва своя път като дизайнер, чиракувайки в няколко ателиета из Европа, където научава различни техники и практики.

Брандът Matthew Calvin oсновава през 2013 с желанието да изгради колекция от съвременни бижута, които да носиш с удоволствие и лекота ден след ден. Сребърни или с 14К позлата, те имат своя специфичен характер, който преминава отвъд прищевките на модата и остава актуален във времето.

Дизайн за лична колекция

Ръчно обработените повърхности придават на дизайна на Matthew Calvin благороден занаятчийски завършек, но фините линии някак запазват модерното минималистично звучене. Разнообразните модели обици, които се комбинират добре една с друга, пък са нещо, на което човек трудно може да устои и често първият чифт слага начало на лична дизайн колекция.