Търсене

LEFF Amsterdam

Холандският дизайнер Piet Hein Eek е познат с проектите за мебели, с които се прочува по целия свят, но колаборацията му с LEFF Amsterdam доказва, че талантът му да облича идеи във форми се простира далеч отвъд полето на интериора.

Piet Hein Eek

Обхващайки дизайна на мебели, архитектура и изящното изкуство, Eek издига изхвърлени, ежедневни и неортодоксални материали и ги превръща в модели, които често повдигат разговора за дизайна като израз на времето и вид съвременно изкуство.

Дизайните на Piet Hein Eek се предлагат в много галерии по целия свят. Неговата работа е представена в изложби в Stedelijk Museum Amsterdam, Музея Groninger и Музея на модерните изкуства (MoMA) в Ню Йорк, където той също проектира мебелите в The Garden Cafe.

LEFF Amsterdam

След дипломния си проект „Шкаф от скрап“ за Дизайн академията в Айндховен от 1990 г., Eek създава голямо разнообразие от иновативни продукти за ралични брандове и галерии. Холандската компания LEFF Amsterdam, основана от четирима млади предприемачи, се заема сериозно със задачата да съхрани автентичността в концепциите на Eek и да я развие в съвременна колекция часовници с непреходна стойност.

Процесът като вдъхновение

Отправната точка в проекта на Piet Hein Eek e производствена техника, наречена “екструзионно формоване”. При нея втечнен метал се прокарва през матрица и така материалът придобива характерна монолитна форма по цялата си дължина. Така на бял свят се появява отличителният профил на циферблата на Tube с неговите масивни зъбчета, които показват часа вместо традиционните отпечатани означения.

Непреходна елегантност, съчетана с модерен градски шик

Колекцията Tube e разработена във вариации от материали, които винаги запазват първоначалната концепция – часовниците да бъдат с теб ден и нощ – солидни, унисекс, гъвкави спрямо динамиката на градския живот и достатъчно издръжливи за извънградските ти приключения.