Търсене

Kinto

„Животът ни е изпълнен с предмети. Вещите, които ползваме във всекидневието, са наши постоянни спътници. Като такива“, пише философът Суецу Янаги, „те трябва да са създадени внимателно, да издържат във времето и да бъдат третирани с уважение, дори обич.“

“The Beauty of Everyday Things”

Ритуали за заземяване 

Ако витаещият ти поглед е по-скоро тревожен, отколкото замечтан, може би е време да се заземиш. За това разчитаме на японските естети от Kinto, които владеят финия баланс между съвременна функционалност и вечна красота. Създадена през 1972г., компанията е семейна собственост и до днес и развива дейността си с умерена, постоянна и стабилна крачка.

Човеколюбив дизайн

Предметите, проектирани от Kinto, са направени с мисъл и любов към човешкото тяло – дръжките пасват идеално на пръстите ти, чашите се наместват удобно в дланта ти, а ръбовете са меки и приятни на допир.

Пътуване през време и пространство

През продуктите на Kinto се докосваш до традиционния японски стремеж към перфектно качество, преминало през ръцете на опитни занаятчии. Опознаваш топлотата на ежедневната керамика от региона Хасами и фината деликатност на порцелана от Тоно.

Миг покой 

Колекцията на Kinto носи увереност, сигурност, спокойствие, добро здраве и жизненост. Тя е покана за медитация и опит да се свържеш с тези качества в забързания делник.