Търсене

Karst

И на нас ни беше трудно да си го обясним, но от 19-ти век насам при хартията не е имало сериозна иновация. С малки промени, тя все е направена от дървен материал. Представи си го така – Достоевски си е водил бележки на същия тип хартия, на която “дигиталните номади” го правят днес. Звучи странно, нали?

Хартия от камък

Karst са иноваторите, които решават проблема с дръвчетата и създават тефтери, изработени от “каменна хартия”. За внимавалите в час по химия ще споменем само, че тя се получава, смесвайки калциев карбонат с фина смола. Австралийската компания Karst превръща индустриален и строителен отпадък в съвременен продукт като не използва нито едно дърво, а производственият процес протича без вода и излишни химикали.

Mека, водоустойчива и невероятно гладка

Тефтерите Karst са най-доброто, което можеш да подариш не само на съвестта си, но и като преживяване. Гениалните ти идеи са предпазени от некоординирани разливания на кафе, дъждовни изненади или сълзите на отчайваща любов. Като цяло, каменната хартия е водоустойчива, мека и моливът се движи безпрепятствено по повърхността й. 

Oтговорен избор

Karst притежава сертификат B-Corporation, за който ще чуваме все повече. Това са нов вид бизнеси, които балансират отговорността и печалбата. Като потребители, нашата сила е да ги търсим и предпочитаме.  

Компании като Karst са визионерите, от които имаме необходимост, за да си напомняме, че каквото избираме днес, има отражение на реалността ни утре. “Скъсването” с конвенционалната хартия, предполагаме, е като да приключиш с изхабена връзка – първата крачка е най-трудна, но после дишаш някак по-свободно. 

Продукти

No products were found!